Friday, May 21, 2010

Osnovno o Youtube-u

Najpoznatiji internet kanal za razmenu video sadrzaja je osnovan pre nesto vise od pet godina, tacnije 15.februara 2005. Osnovala su ga tri bivsa radnika kompanije ,,Paypall"- Chad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim. Vec naredne godine kompanija Google je kupila ovaj kanal za oko 1.65 milijarde dolara.
Slogan Youtube-a je Broadcast yourself. Na ovom popularnom kanalu neregistrovani korisnici mogu gledati video snimke a oni koji su registrovani mogu i da ih salju.Pre postavljanja snimci se proveravaju radi odbacivanja eventualnog pornografskog ili nekog drugog neprimerenog sadrzaja.Snimci koji sadrze neprimereni materijal za mladje od 18 godina su dostupni samo registrovanim korisnicima i to ako su punoletni.
Zanimljiva je moguca ideja za nastanak ovog sajta. Naime, jedan od kreatora je rekao ,,Ideja je dobijena na jednoj zurci na kojoj smo snimali video snimke ali ih nismo imali gde objaviti". Na to mu je saradnik odgovorio ,,Zurke nije ni bilo,prica je takva da bi bila zanimljiva za medije ".
>

No comments:

Post a Comment