Friday, May 21, 2010

Tuzbe vezane za Youtube

Tokom godina, Google je imao mnogo problema sa tuzbama;zbog postavljanja zabranjenih sadrzaja,navodnog koriscenja tudjih patenata i autorskih prava.

-2007.godine skup medijskih firmi Viacom je tuzio Google trazeci odstetu od oko milijardu dolara,zbog ostvarivanja velikog profita objavljivanjem zasticenog sadrzaja. Google tvrdi da ga od tuzbe stiti cinjenica da nisu mogli znati koji se sadrzaj ilegalno ucitava na njihovu stranicu.
Advokati Youtube-a su odgovorili tvrdnjom da su Viacom-ovi zaposleni tajno ucitavali svoje video sadrzaje da bi povecali popularnost.Zanimljivo je da je spor verovatno poceo kada je Google pobedio Viacom u trci za kupovinu Youtube-a, zatim se nastavio podnosenjem tuzbe od strane Viacoma 2007. godine i jos uvek traje.
-Iz istog razloga, italijanska mreza Medijaset je podnela tuzbu trazeci neverovatnih 500 miliona evra, kao i francuski kanal Tf1.
- Google, YouTube i Yahoo podigli su protivtuzbu protiv Xeroxa koji je optuzio kompanije da u svojim internetskim uslugama krse njegove patente. Xerox navodi da su usluge poput Youtube-a,Google Maps i Google adsense zapravo njegovi zasticeni patenti. >

1 comment:

  1. bravo jovana extra pametna si nema sta bice nesto od tebe rekao sam ti to vec jednom :)))))

    ReplyDelete